Smakfulle detaljer på pakkene

Jeg handler julegaver hele året. Dersom jeg kommer over noe jeg tenker at mine ønsker seg eller som passer dem, kjøper jeg det. Jeg legger med andre ord en del energi i gavene jeg kjøper (foruten at det også er god økonomi). I tillegg synes jeg det er gøy å få sette litt særpreg på det vi skal gi bort, i år falt valget på pepperkaker på pakkene. -Og du, pepperkakedeig får du kjøpt på butikken, om du ikke gidder å lage den selv.  

Når en pepperkaker baker pepperkaker alene

Jeg vet ikke om du husker at i fjor viste jeg frem det store grisetrauet med pakker i? Der hvor alle gavene ligger frem til det skal overleveres til den som har vært snill i år også. Alle pakkene mine pakkes også i år med gråpapir, men jeg har funnet ut at jeg skal strekke meg litt lenger i kreativ pakking. -Vel nesten alle. Oldemor blir ikke akkurat imponert av gråpapir og får sin pakket inn gullpapir med røde skinnende julekuler. 

Nå er det er mange år siden ungene mine ville delta i pepperkakebaking, så jeg får bake helt ufrivillig i fred. Det kan jo grense til kjedelig etter første brettet, og da slår hjernen min over på høygir. Denne gangen var det pinner fra isen som ble spist i sommer og noen kirsebærkjærligheter som ikke gikk med under halloween som fikk være med på leken. 

Formene jeg har bruke har vært med like lenge som meg så den får du neppe kjøpt maken til. Men nå er det så mye annet fint å få kjøpt. Dessuten går det helt fint om du bruker vanlig pepperkakeformer, både menn og koner. Oppskriften på pepperkakene har du kanskje? Hos Tine finner du gode oppskrifter som er enkle å følge med trinn for trinn, oversiktlig og ofte er de ikke så store porsjoner. I tillegg følger det ofte med en video på mange av dem. Pepperkaker finner du altså her. Lag gjerne deigen dagen i forveien og sett den kaldt, det øker brukervennligheten en hel del. 

Slik lager du gavelapper

Det første du bør gjøre er å legge ispinnene i vann, slik at de ikke tar fyr eller blir helt brune under steiking. Siden stikker du bare ut slik du normalt gjør og fester pinnen der du vil ha den.Glem nå endelig ikke å lage hull til tråden. Lag den gjerne litt større enn du har tenk deg, da den går en del sammen under stekingen. Det kan også være fint om du laget er rom som du kan fylle med sukkertøy eller kjærlighet. Disse vil smelte under steking i ovnen å gi en skikkelig kul effekt. Bruk en hammer og knus sukkertøyet og fyll. Jeg steker mine på 170 grader i ca 10 minutter.  Pass på at du ikke tar dem av stekeplaten før de er helt kalde og sukkertøyet har stivnet. 

Smaken overgår helt klart kvaliteten på bildene, som ble tatt noe sent en kveld. Men du skjønner tegninga. Hos Søstrene Mi Grene som guttene kaller det får du kjøpt kjærligheter i mange farger til 2 kroner stykke. Deigen kan du også kjøpe. Skal du gjøre det, sjekk i så fall om den er med palmeolje, slik kjøpekakene ofte er. 

 

Et lite utdrag av noen av pakkene

En slags scraping 

Jeg har aldri bedrevet scraping før, men @hilderoisehagen som jeg følger på Instagram, har laget en inspirerende flimsnutt på vegne av posten hvor du oppfordres til å lage kreative, fine pakker og tagge dem med #minfinestepakke @postennorge. Dersom du trenger inspirasjon må du gjerne ta en tur innom profilen hennes.   


Ta i bruk det du har. Dette bokarket er overskudd etter saget av bokryggen når jeg laget bokesken i det hemmelige rommet. Eller kan du klipe ut av blader, sette sammen ulike gavepapir du har fra før i lag på lag.  

Borddekking 

Men når du først er i gang kan du jo lage noen bordkort også, eller som en liten gest til middaggjester utover jula. Dersom du ikke har komplett middagservise vel så bland nytt og gammelt fra for eksempel loppis, gjerne 6 forskjellige.  Stryk kopphåndkleder og bruk disse som tøyservietter og legg en pepperkake med en liten hilsen på toppen. Slik setter du helt klart en personlig preg på det hele. 


Pepperkaker som bordkort er noe jeg selv ville valgt til julefrokost, eller romjulsbrunsjen, og det gir et litt rustisk preg på bordet. Legg gjerne til en furukvist, gran eller tuja. 
 

Bruk gavene som en del av juleinteriøret


 

Gaveposen i gråpapir laget jeg også selv. Det er en superenkel måte du kan pakke inn gaver som har mange ulike kanter er runde eller ikke lar seg pakke inn på en god måte ellers. Bruk gjerne gråpapiret til IKEA, dette er veldig sterkt og har som bonus en rødfarge på den ene siden.  

Alt de mangler nå er bare noen håndskrevne personlige hilsener, så er de første gavene klare. Men disse venter jeg litt med. Halve gleden med gaver er at de andre i huset ikke vet hvem som er til hvem eller til andre, slik at de må gå der å lure... 

God førjulstid til deg og dine. Julen handler om å være raus og god mot alle så prøv å være raus så godt du bare kan. 

 

T.

2 kommentarer

lisarorvik

13.12.2016 kl.07:37

Så utrolig stilig :)

TitaLita

17.12.2016 kl.01:19

Takk! Det går ikke fort med slike gaver, men på den andre siden forstår også mottaker at en har lagt flid i pakken og dermed personen selv.
God førjulstid! :)

Skriv en ny kommentar

TitaLita

TitaLita

40, Vestre Toten

Tenåringsmor, sykepleier og en "gjør-det-selver" -i den rekkefølgen. Jeg bor i Villekulla og her er det med MYE takhøyde, hjerterom og kreativitet. Selvfølgelig gjelder Pippis motto er "Det har jeg aldri gjort før, så det kan jeg helt sikkert!"

FØLG MEG PÅ INSTAGRAM

Søk i bloggen


Kategorier

Arkiv

hits