Fløtekarameller på 1-2-3

I går laget jeg fløtekarameller og la ut et bilde av pakkingen av disse på Insta i dag. Etter det har jeg fått veldig mange spørmål om oppskrift eller hvordan en får dem til å stivne. Jeg laget like gjerne en liten gjennomgang om hvordan jeg lager mine og du er velkommen til å prøve om du vil. 


Det smaker nå utrolig godt til kaffen da, med hjemmelaget fersk karamell. 

 

Oppskriften jeg bruker er som følger: 

1 dl lys sirup

2 dl sukker

3 dl fløte 

1 ts vaniljesukker (kan sløyfes)

100 gr smør 

 

Tilbereding:

Ha fløte, sukker og sirup i en kjele. For at du enklere skal kunne ha sirupen i kjelen kan du gjerne varme den litt i mikrobølgeovnen, da blir den mer flytende. -Og du, sirupen fra i fjor holder seg også til i år. Om du vil kan du tilsette vaniljesukker, men dette kan også sløyfes. La det hele koke opp på middelsvarme, mens du smører deg med masser av tålmodighet i ca 30-45 minutter. Blandingen skal koke fra suppe til konsistensen på stuing. Du kan gå for termometer og måle seg fram og lese om det hos Trine. Jeg tar bare en skje med blandingen og drypper den i et glass kaldt vann. Blir den liggende der uten og blande seg og du kan ta den opp og trille en kule av den er den ferdig, hvis ikke må blandingen koke lenger. Denne testen vil du sikkert gjøre mange ganger før du er i mål. 

 

Over i former

Når du endelig får den etterlengtede kula, kan du tilsette smøret i terninger og røre til dette ha løst seg opp. Ha formene dine klare og hell i veg. Jeg har brukt silikonformer fra Søstrene Grene på noen, sjokoladekalenderen til unga fra i fjor og noen ferdigkjøpte aluminiumsformer jeg kjøpte på Nille. En må ikke ha former, men kan helle blandingen over i for eksempel en ildfast form eller tilsvarende, så kan den deles opp i ruter etter den blir kald. Om du ønsker kan du gjerne tilsette litt Maldonsalt i noen av formene før du heller over blandingen, eller så kan du smelte melkesjokolade og dyppe hele biten i før den pakkes. 

Oppbevar karamellen kaldt. Du kan pakke inn hver bit i matpapir eller cellofan, men hold den i kjøleskap. 

Lykke til!

 

T.

4 kommentarer

Victoria Larsen

16.12.2016 kl.18:34

Ser nydelige ut! :D

TitaLita

17.12.2016 kl.01:15

Hei!
Tusen takk, alle som har fått smake så langt synes også de faller i smak, og da er jeg fornøyd! ;)

Linn

16.12.2016 kl.21:24

De ser kjempe gode ut!😊 fine bilder og inspirasjon 😊 tenkte å teste de ut, men fester de ikke seg til aluminiumsformene?

TitaLita

17.12.2016 kl.01:14

Hei
Joda, dersom de er varme så fester de seg nok, derfor ligger mine kaldt, da er det uproblematisk. Så kommer det også på hvor varm du lager blandingen, på hvor harde de blir i etterkant. Lykke til og takk for hyggelig tilbakemelding! :)

Skriv en ny kommentar

TitaLita

TitaLita

40, Vestre Toten

Tenåringsmor, sykepleier og en "gjør-det-selver" -i den rekkefølgen. Jeg bor i Villekulla og her er det med MYE takhøyde, hjerterom og kreativitet. Selvfølgelig gjelder Pippis motto er "Det har jeg aldri gjort før, så det kan jeg helt sikkert!"

FØLG MEG PÅ INSTAGRAM

Søk i bloggen


Kategorier

Arkiv

hits